menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

2 jaar Digital Art Factory Appingedam!

Dirk van Nieuwpoort | 30 januari 2024

De Digital Art Factory (DAF) locatie Appingedam bestaat 2 jaar! Om dat te vieren organiseert DAF op donderdagmiddag 15 februari een expo met verschillende projecten.

3D kunst, zelf geprogrammeerde games en tekeningen

Op de expo staan projecten die door de jongeren (Daffers) zelf zijn gemaakt. Denk aan 3D kunst, kunst in Virtual Reality, zelf geprogrammeerde games, tekeningen en schilderijen. Ook lanceren ze de AppingeDAF livestream studio! En natuurlijk zijn de Daffers zelf aanwezig. “Bij DAF kan je lekker creatief bezig zijn. Ik word niet afgerekend op wat ik maak of wie ik ben,” vertelt Liselotte, één van de Daffers. Tijdens de expo vertellen de jongeren je graag meer over het maakproces van hun projecten.

Digital Art Factory

DAF is een digitale en fysieke ontmoetings- en onderzoeksplek voor en door jongeren van 10 tot 25 jaar. Het is onderdeel van de programmering rondom de Campus Eemsdelta. Creatieve jongeren vanuit alle kunstdisciplines komen bij DAF samen om elkaar te ontmoeten, te experimenteren, te onderzoeken, om ideeën en informatie uit te wisselen en om te creëren en ondernemen. ‘Er begint steeds meer een community ontstaan,’ vertelt DAF coach Dennis Molema. ‘De Daffers helpen elkaar onderling en dat is erg waardevol.’

Kom gezellig langs

De expo op donderdag 15 februari (16.00 – 18.00 uur) is gratis en aanmelden is niet nodig. De jongeren zetten een hapje en een drankje voor je klaar. Dus kom gezellig langs op de DAF locatie aan de Pastorielaan 2 in Appingedam.
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play