menu Home chevron_right
Agenda Tips

Activiteiten in Het Groninger Landschap

Marcel Voorthuijsen | 24 juli 2023

Het Groninger Landschap organiseert ook de maand JULI nog een aantal leuke activiteiten, kijk ook op de website van Het Groninger Landschap voor tijden, prijzen en aanmelden en nog meer leuks!

29 juli: Op de fiets door het Reitdiepdal. Ontdek karakteristieke elementen in het landschap. Onder leiding van deskundige gidsen fietsen we door het oude Hunzedal langs karakteristieke elementen in het landschap en door de prachtige natuur.

Start om 13.00 uur bij het kerkje Klein Wetsinge, Valgeweg 12, 9773 TK, Klein Wetsinge Valgeweg 12, Wetsinge. In Klein Wetsinge is weinig parkeerruimte. Kom daarom op de fiets of rij met iemand mee. Alternatief: parkeer in Sauwerd. Fietsers met elektrische ondersteuning wordt geadviseerd om een helm te dragen.

30 juli: Zomeravondwandeling Coendersborg. Samen met gidsen maken we een wandeling van ongeveer 6 kilometer door het bos. Hoewel het in deze tijd s avonds pas laat donker wordt, is de beleving van een wandeling in deze avonduren heel anders dan gewoon overdag of bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg. Na afloop staat er een kopje koffie/thee voor u klaar.

Start om 19.30 uur vanaf de Coendersborg te Nuis. NIet beschermers betalen € 2,50. Kinderen tot 12 jaar gratis.

30 juli: Struuntocht voor de jeugd. Leef je lekker uit! Samen met gidsen gaan we struinen langs de Dollard en in de polder Breebaart. De tocht is bedoeld voor gezinnen met kinderen in de basisschool leeftijd. Wat we precies gaan doen besluiten we ter plekke, de natuur staat centraal! Al met al een boeiende en leerzame middag!

Start om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum Dollard, Dallingeweersterweg Termunten. Aanmelden is noodzakelijk. Verzamelen in het Veldlaboratorium bij Bezoekerscentrum Dollard. Het is verstandig laarzen of stevige, waterdichte schoenen aan te trekken en kleren die vuil mogen worden. Deelname is gratis.

31 juli: Expostie Egge Wieringa (1933-2020). Hij werd geboren te Marum. Hij schreef zijn leven lang verhalen en gedichten in het Westerkwartiers. Hij volgde de avondopleiding aan de academie Minerva in de stad Groningen en haalde daar de vakdiploma’s zeefdrukken en schilderen. Vervolgens werkte hij vanaf 1963 als decorateur bij Vroom & Dreesmann. Hij schilderde (o.a. muurschilderingen), restaureerde houtsnijwerk en ontwierp logo’s en boekomslagen. Zijn boeken voorzag hij van zelfgemaakte illustraties. Naast dit alles was hij ook conservator van het schildermuseum in het Iwema Steenhuis.

Het borgteam verzorgd de expostie iedere zondag van 30 juli tot 29 oktober november tussen 13.30 en 17.00 uur.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Eemsdelta Sport
    15:00 - 16:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play