menu Home chevron_right
Agenda Tips

Henk Veldman bespeelt Hemonycarillon van Middelstum

Marcel Voorthuijsen | 24 februari 2024

Henk Veldman zal op zondag 3 maar 2024 van 14.00 tot 15.00 uur het Hemonycarillon van Middelstum bespelen. Dit ter gelegenheid van de Veertigdageentijd.

De Veertigdagentijd loopt in 2024 van Aswoensdag 14 februari tot en met zaterdag 30 maart. Van oudsher is dit voor veel mensen een tijd van inkeer, bezinning en gebed. Het programma gekozen door de beiaardier past daar geheel bij, gepassioneerde muziek. Henk Veldman begint zijn bespeling met een aantal aria’s uit de Mattheuspassion van Johannes Sebastiaan Bach, prachtige muziek en bij velen bekend. Hij vervolgt met ‘Adagio for strings’ van Samuel Barber, een prachtige melodie met een bijzonder harmonische wending wordt met een toenemend aantal strijkers en in een steeds hoger register herhaald, totdat het je de adem bijna beneemt.

Tot slot muziek uit de beroemde musical (of rock-opera) Jesus Christ Superstar, op muziek van Andrew Lloyd Webber. Deze musical was in de jaren 70 een enorme hit, niet alleen vanwege de rockmuziek maar ook vanwege het dwarse karakter de kruisiging van Jezus door de ogen van de verrader Judas te beschouwen. Nu de musical opnieuw populair is, is dit een mooie gelegenheid er enige delen van op de beiaard te spelen. Een prachtig programma.

De toren is geopend voor bezichtiging.





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • play_circle_filled

    Artiesten in de spotlights
    16:00 - 17:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play