menu Home chevron_right
Eemsdelta

Park Delfzicht naar een volgende fase

Marcel Voorthuijsen | 8 mei 2024

Naar verwachting wordt het bestemmingsplan van Park Delfzicht op 29 mei vastgesteld in de gemeenteraad. Hiermee komt de nieuwe woonwijk in Delfzijl op de locatie van het voormalige ziekenhuis een stap dichterbij.

Woningen verdeeld over hofjes
Er worden in totaal 135 woningen gebouwd: 45 huurwoningen en 90 koopwoningen. De woningen zijn verdeeld over 6 hofjes. In elk hofje komen huur- en koopwoningen in een mix van rijwoningen, halfvrijstaande en vrijstaande woningen. Daarnaast komen er enkele levensloopbestendige patiowoningen. De hofjes hebben een kleinschalige opzet, waardoor ‘noaberschap’ gestimuleerd wordt. De woningen komen in een groene omgeving: het park is de voortuin.

“Hiermee wordt een belangrijke mijlpaal gerealiseerd in de woningbouw van Delfzijl wat zeker voorziet in de woonbehoefte van onze inwoners” aldus wethouder Annalies Usmany-Dallinga.

Verkoop woningen gestart
De verkoop van de koopwoningen is vrijdag 26 april gestart. Geïnteresseerden kunnen zich tot vrijdag 17 mei inschrijven. Als de vraag groter is dan het aantal woningen dat wordt gebouwd, dan worden de woningen door middel van loting verkocht. Hierbij wordt 80% van de woningen verkocht aan eigenaren vanuit de sloop-nieuwbouwopgave in Delfzijl. De overige 20% van de woningen wordt verkocht aan andere geïnteresseerden.

Het is de verwachting dat in november van dit jaar gestart wordt met de bouw van de woningen en dat de woningen eind 2025 opgeleverd worden.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play