menu Home chevron_right
Eemsdelta

6761 euro opgehaald met Eemsdelta Winterfair

Marcel Voorthuijsen | 18 januari 2024

Leerlingen en medewerkers van Campus VO Eemsdelta in Appingedam hielden op 19 december 2023 de Campus Eemsdelta Winterfair voor iedereen in de regio. Er werd geld ingezameld voor het Taalhuis Eemsdelta. Bezoekers konden zelfgemaakte cadeautjes en eten en drinken kopen. Daarnaast konden ze genieten van onder andere een blaasorkest en dansoptredens.

Natuurlijk was de campus ook prachtig versierd en verlicht. Donderdag 18 januari werd de opbrengst officieel bekendgemaakt en overhandigd door leerlingen. Het Taalhuis Eemsdelta kreeg maar liefst 6.761,25 euro. In de Taalhuizen in Appingedam, Delfzijl en Loppersum kunnen volwassenen door ‘taalvrijwilligers’ worden geholpen helpen bij lezen, schrijven, rekenen, spreken en digitale vaardigheden. Met de opbrengst koopt het Taalhuis laptops die ingezet worden bij ontwikkelbehoefte van de deelnemers en ter ondersteuning van het lesmateriaal.

Het Taalhuis is heel blij met het bedrag, de laptops zijn hard nodig. De samenleving wordt steeds digitaler en digitale vaardigheden heb je nodig om te kunnen lezen, schrijven en rekenen op digitale apparaten. 1 op de 5 Nederlanders van boven de 18 jaar heeft beperkte digitale vaardigheden. Zij hebben moeite met het gebruik van computers, mobiele telefoons en internet. Ruim 5 miljoen volwassen Nederlanders heeft  moeite om bewust, kritisch en actief om te gaan met sociale digitale media. Met de laptops hoopt Taalhuis Eemsdelta daar verandering in te brengen. Inwoners van de gemeente Eemsdelta kunnen voor hulp terecht in de bibliotheken van Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Iedereen leert op zijn/haar niveau.





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Uurtje Grunnigs
    08:00 - 09:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play