menu Home chevron_right
EconomieEemsdelta

Nieuwe elektriciteitsstations chemiepark Oosterhorn

Pim Feijen | 7 juni 2024

De groeiende vraag naar elektriciteit, zowel van huishoudens als de industrie, maakt de bouw van nieuwe hoog- en middenspanningsstations op Oosterhorn noodzakelijk. Landelijke netbeheerder TenneT en regionale netbeheerder Enexis hebben hiervoor plannen opgesteld die nu ter inzage liggen. Dit schrijft de organisatie Samenwerkende Bedrijven Eemsmond op haar website.

Meer vraag naar stroom

De bestaande hoogspanningsstations kunnen de toenemende elektriciteitsvraag niet aan. Nieuwe bedrijven op het industrieterrein en het faciliteren van bestaande ondernemingen verhogen de belasting op het elektriciteitsnet aanzienlijk. Ook de huishoudens in de regio gebruiken steeds meer stroom, denk daarbij bijvoorbeeld aan het opladen van elektrische auto’s.

Nieuwe stations

Om aan deze groeiende vraag te kunnen voldoen willen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en TenneT daarom samen met Enexis Netbeheer nieuwe hoog- en middenspanningsstations bouwen nabij het chemiepark Delfzijl-Oosterhorn. Meer specifiek gaat het om het terrein waar nu Solar Park Delfzijl is gevestigd.

Inspraak- en informatiebijeenkomst

De plannen zijn tot 18 juli 2024 in te zien en te becommentariëren via www.rvo.nl/farmsum. Daarnaast organiseert het ministerie samen met TenneT en Enexis een inloopavond op maandag 24 juni van 19.00 tot 21.00 uur in theater de Molenberg in Delfzijl. Hier kunnen geïnteresseerden meer informatie krijgen en vragen stellen.





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play