menu Home chevron_right
Eemsdelta

Aan de slag in de Groningse natuur tijdens de Natuurwerkdag

Marcel Voorthuijsen | 18 oktober 2023

Groningers kunnen op vrijdag 3 en zaterdag 4 november de handen uit de mouwen steken tijdens de Natuurwerkdag, het grootste vrijwilligersevenement in het groen. Help mee op een van de ruim 30 mooie locaties in de provincie Groningen. Er is een groot aanbod aan klussen om uit te kiezen, zoals wilgen knotten, bomen en bollen planten, poelen schoonmaken, snoeien en insectenhotels bouwen. Alle klussen dragen bij aan landschapsbehoud- en herstel.

Doe mee

Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Of heb je juist zin om nieuwe mensen te ontmoeten? Meld je aan voor een mooie klus bij jou in de buurt.

Natuurklussen in gemeente Eemsdelta

In Eemsdelta kunnen vrijwilligers aan de slag op vier verschillende locaties. Kom takkenrillen maken bij Tuikwerderrak in Delfzijl, help zagen rondom het borgterrein van Ewsum bij Middelstum, help mee met het opknappen van het Biessumerbos bij Delfzijl of draag bij aan de realisatie van een bomenhub bij ’t Zandt.

Op www.natuurwerkdag.nl vind je alle groene klussen in de provincie en kun je je eenvoudig aanmelden. De meeste klussen vinden plaats op zaterdag 4 november. Vrijdag 3 november staat in het teken van de Natuurwerkdag junior. Op deze dag gaan basisscholen aan de slag in de natuur.

Startmoment op 4 november

Op zaterdag 4 november geeft gedeputeerde Henk Emmens het startschot van de Natuurwerkdag bij Activiteitencentrum Lauwersnest in Lauwersoog. Samen met de bestuurders van Staatsbosbeheer en Landschapsbeheer Groningen zaagt hij een doorgang open naar het huttenspeelbos, waarna de vrijwilligers aan de slag gaan met het opknappen van dit bos en de natuurspeelplaats.

Landschapsbeheer Groningen

De Natuurwerkdag is een landelijk evenement, in Groningen organiseert Landschapsbeheer Groningen deze buitenwerkdag. Landschapsbeheer Groningen stimuleert en ondersteunt groen vrijwilligerswerk door de hele provincie Groningen

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play