menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Aanleg glasvezel gaat door in Midden-Groningen

Marcel Voorthuijsen | 2 december 2022

Goed nieuws voor de inwoners van Midden-Groningen. Na een succesvolle glasvezelcampagne start DELTA Netwerk binnenkort met de glasvezelaanleg in Froombosch, Harkstede, Hellum, Kolham, Scharmer, Schildwolde, Siddeburen en Slochteren. DELTA Netwerk zal alle adressen die in aanmerking komen vrijblijvend van een glasvezelaansluiting voorzien. Zoveel mogelijk inwoners van Midden-Groningen hebben dan het supersnelle glasvezelnetwerk binnen handbereik.

Glasvezel voor jong en oud
Projectleider Saba Eshaq
 : Glasvezel is voor ons allemaal van belang, voor jong en oud. Het houdt je verbonden met je omgeving. We maken steeds meer gebruik van het internet. Alle slimme oplossingen voor in en om je huis zijn hier goede voorbeelden van. De huidige netwerken kunnen dat uiteindelijk niet aan. Ik ben dan ook blij dat we kunnen starten met de aanleg van glasvezel in Midden-Groningen. Ook een ruime meerderheid van de zogenaamde ‘witte adressen’ binnen de kern (met alleen een koperverbinding), die we later aan de campagne hebben toe kunnen voegen, hebben zich aangemeld. Lokale verkopers en ambassadeurs hebben zich enthousiast en met succes ingezet om inwoners te overtuigen van het belang van glasvezel. We bedanken iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd.”

Alle woningen een glasvezelaansluiting

Alle inwoners in Froombosch, Harkstede, Hellum, Kolham, Scharmer, Schildwolde, Siddeburen en Slochteren die in aanmerking komen voor glasvezel van DELTA Netwerk worden persoonlijk geïnformeerd. Er worden zoveel mogelijk adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk. De aansluiting zelf is geheel kosteloos en verplicht inwoners tot niets. Zo is straks heel Midden-Groningen klaar voor de toekomst en de overlast blijft beperkt, want de straat hoeft maar één keer open.

Om gebruik te kunnen maken van de glasvezelaansluiting is het noodzakelijk om een glasvezelabonnement af te sluiten. Dit kan op elk moment worden afgesloten, maar doen inwoners dit vóór 25 januari 2023 dan profiteren zij nog van de welkomstaanbiedingen van de deelnemende telecomaanbieders én wordt € 350,- aansluitkosten bespaard, die later wel in rekening worden gebracht.

Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar op de website deltanetwerk.nl. Inwoners kunnen ook terecht in het Glasvezel Informatiepunt aan de Hoofdweg 164H in Siddeburen of binnenlopen bij een lokale verkoper.

Over DELTA Netwerk

DELTA Netwerk richt zich op de aanleg van glasvezel in nieuwe gebieden en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 8000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lunchradio
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play