menu Home chevron_right
Eemsdelta

Aardbeving van 3.1 in Wirdum

Marcel Voorthuijsen | 8 oktober 2022

Opnieuw is de provincie Groningen opgeschrikt door een aardbeving. Volgens het KNMI vond de beving rond 04.17 uur plaats met een kracht van 3.1 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag bij Wirdum.

Het is de zwaarste beving in Groningen sinds november 2021. Toen vond er in Garrelsweer een beving met een kracht van 3,2 op de schaal van Richter plaats. De aardbeving van vannacht is volgens het KNMI de op vijf na zwaarste beving ooit in Groningen gemeten en werd in de wijde omgeving gevoeld.

Staatssecretaris Mijnbouw Hans Vijlbrief: ‘De aardbeving bij Wirdum is opnieuw een zware klap voor Groningen. Ik wens alle Groningers veel sterkte toe. Gaswinning in Groningen is onveilig en zorgt naast schade ook voor angst en onzekerheid. Daarom doe ik er alles aan om het Groningenveld zo snel mogelijk te sluiten.’

Inwonersondersteuning

Vanaf 10.30 uur is het dorpshuis in Wirdum vandaag geopend. Inwoners kunnen terecht voor ondersteuning. U bent van harte uitgenodigd om uw verhaal te kunnen doen, zorgen te uiten en vragen te stellen. Het dorpshuis is gevestigd in de voormalige pastorie tegenover de kerk aan de Fromaweg 2 in Wirdum. De koffie en thee staat klaar.

 

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Sentimental Journey
    09:00 - 10:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play