menu Home chevron_right
Agenda Tips

Activiteiten Het Groninger Landschap

Marcel Voorthuijsen | 11 september 2023

Zaterdag 16 september Actief in de Lettelberterpetten
09.00-12.00u
Lettelberterpetten, Hooilanden 12, Lettelbert
Deelname gratis
Werken in het groen en aansluitend een excursie. Onder deskundige leiding van het groenteam wordt in de hooilanden opslag verwijderd en slootkanten bijgewerkt. Gereedschap is aanwezig. Na de koffie nemen gidsen je mee voor een excursie in dit bijzondere gebied op zoek naar planten, vogels en misschien al paddenstoelen. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom, mits onder begeleiding van een volwassene.

Zaterdag 16 september Fietstocht De Ploeg in het Reitdiep
10.00-14.00u
Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk 103, Noorderhoogebrug
Deelname gratis
Fietstocht van 31 kilometer langs het Reitdiep, langs veel door De Ploeg-schilders op hun eigen specifieke manier vastgelegde locaties. Deze fietstocht langs cultuurhistorische dorpjes laat het Groninger landschap zien door de ogen van De Ploeg-kunstenaars.

Zondag 17 september Wildplukken op Landgoed Ennemaborg
10.30-12.30u
Bezoekerscentrum Ennemaborg, Midwolda
Deelname € 7,50 (Beschermers Het Groninger Landschap € 5,00)
Kinderen tot 12 jaar gratis
Natuurgids en natuurfilosoof Isabelle van Brederode van Katwijk laat zien wat er op het landgoed allemaal te oogsten is. Het verhaal van kruid en “onkruid” en de toepasbaarheid is een avontuur voor jong en oud. Een wildpluk-wandeling waarbij de zintuigen geprikkeld worden met na afloop een kop wildpluksoep in het bezoekerscentrum.

Zondag 17 september Dollardfestival
11.00-17.00 u
Bezoekerscentrum Dollard, Termunten
Toegang gratis
Gezinnen met kinderen kunnen deze dag genieten van een uitje vol natuurplezier en spannende activiteiten in en om het Bezoekerscentrum Dollard in Termunten. Kinderen komen spelenderwijs in aanraking met de natuur. Er zijn activiteiten te doen als waterbeestjes vangen, braakballen pluizen, een insectenhotel bouwen of je eigen brood bakken. Maar ook vogels spotten vanuit de vogelkijkhut, naar de zeehonden kijken bij de zeehondenkijkwand of wadmonsters onderzoeken met een microscoop staan op het programma.

Zondag 17 september Wat leeft er in de sloot?
14.00-16.00u
Bezoekerscentrum Reitdiep, Noorderhoogebrug
Deelname gratis
Voor kinderen vanaf 6 jaar. Met schepnet en emmertje mag je naar de sloot bij het Bezoekerscentrum Reitdiep om kleine waterbeestjes te vangen. Met behulp van een zoekkaart kun je uitzoeken wat je gevangen hebt. Misschien vang je wel een libellelarve of een waterschorpioen!

Zondag 17 september Openstelling Luchtwachttoren 7O1
14.00-16.00u
Luchtwachttoren 7O1, Baron van Asbeckweg, Warfhuizen
Toegang gratis
Tijdens de Koude Oorlog speurden vrijwilligers van het Korps Luchtwachtdienst (KLD) op deze militaire uitkijktoren het luchtruim af. Ze keken uit naar vijandige Russische vliegtuigen die lager vlogen dan de radar kon waarnemen. De luchtwachttoren maakte deel uit van een semi-geheim netwerk van 276 uitkijkposten dat tussen 1951 en 1956 verspreid over het land werd aangelegd.

Woensdag 20 september Kriebelbeestjes zoeken rond de Ennemaborg
14.00-16.30u
Bezoekerscentrum Ennemaborg, Midwolda
Deelname gratis
Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Met loepjes, potjes en zoekkaarten gaan we op zoek naar allerlei kleine diertjes. Meestal hebben deze diertjes een nuttige taak en kun je dit ook goed zien in de omgeving waar je het beestje vindt. Kom leren kijken in de natuur.

Voor alle activiteiten geldt: meer info en aanmelden via www.groningerlandschap.nl/activiteiten

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play