menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Activiteiten in Het Groninger Landschap

Marcel Voorthuijsen | 26 mei 2023

Het Groninger Landschap organiseert ook de maand JUNI weer leuke activiteiten, kijk ook op de website van Het Groninger Landschap voor tijden, prijzen en aanmelden en nog meer leuks!

1 juni: Vaartocht: welke dieren zijn er op het Zuidlaardermeer. Kom mee varen op het Zuidlaardermeer. Onder leiding van de gidsen van het Groninger Landschap ga je op zoek naar watervogels en andere dieren. Welke dieren verwacht je, waar en waarom?

Start om 20.00 vanaf Paviljoen De Leine, Meerweg 66A te Kropswolde. Kosten: beschermers € 6,00 en niet beschermers € 7,50 (kinderen tot 12 jaar € 2,50). Aanmelden is verplicht. De boot vertrekt op tijd. Vergeet je verrekijker niet en wind- en waterdichte kleding is wel aan te raden.

4 juni: Een ommetje door de weilanden van Bezoekerscentrum Reitdiep. Wandel door een eeuwenoud en cultuurhistorisch rijk landschap met vaak schitterende Groningse wolkenpartijen. Het Reitdiepgebied is daarnaast ook een weidevogelgebied. Start om 14.00 uur vanaf Bezoekerscentrum Reitdiep aan de Wolddijk 103 te Groningen. Deelname is gratis, aanmelden verplicht.

7 juni: Vaar- en wandelexcursie naar Tusschenwater. Deze vaar- en wandelexcursie doet Het Groninger Landschap in samenwerking met Het Drentse Landschap. Ontdek het prachtige Zuidlaardermeer vanaf de waterkant en stap uit bij het mooie Tusschenwater. “Nieuwe natuur” aan de zuidkant van het Zuidlaardermeer.

Start om 13.30 uur vanaf Paviljoen De Leine, Meerweg 66A te Kropswolde. Kosten: beschermers en niet beschemers betalen € 7,00 en kinderen tot 12 jaar € 2,50. Aanmelden is verplicht en kan via de website. Lukt het deze keer niet, in juli en augustus zijn er ook nog 2 vaartochten.

8 juni: Varen op het Zuidlaardermeer en ontdek het gebied. Ga je mee varen over het Zuidlaardermeer? Onder leiding van de gids van het Groninger Landschap ga je op pad en ontdek je wat er te horen en te zien is in de omgeving. Bij de uitkijktoren Leinwijk wordt aangelegd. Hier geniet je een prachtig uitzicht over het meer, Leinwijk en Wolfsbarge en met een beetje geluk zie je zelfs een mooie ondergaande zon. Ook is er aandacht voor de sporen van de bever; kun je ze ontdekken?

Start om 20.00 uur vanaf Paviljoen De Leine, Meerweg 66A te Kropswolde. Kosten: beschermers € 6,00 en niet beschermers € 7,50 (kinderen tot 12 jaar € 2,50). Aanmelden is verplicht. De boot vertrekt op tijd. Vergeet je verrekijker niet en wind- en waterdichte kleding is wel aan te raden. Lukt het deze keer niet? In juli en augustus zijn nog vier afvaarten.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play