menu Home chevron_right
Het Hogeland

Alain Verheij vertelt in Sauwerd over zijn boek ‘God en ik’

Omroep Het Hogeland | 24 maart 2024

Alain Verheij (1989), theoloog, schrijver, spreker en blogger komt op 10 april naar Sauwerd om er in de Wierdekerk te vertellen over zijn boek ‘God en ik’.  Dat doet hij op uitnodiging van de commissie Vorming & Toerusting van de Protestantse Gemeente Adorp/Wetsinge/Sauwerd en Baflo C.A. in samenwerking met de Protestantse Gemeente Winsum/Halfambt.

Het werk van Verheij bestaat uit het liefdevol vertellen van Bijbelse verhalen aan een samenleving, die daar steeds minder mee is vertrouwd. Zijn debuut ‘God en ik’ werd in 2018 uitgeroepen tot ‘Beste Theologische Boek’ van het jaar.

Alain Verheij onderzoekt tijdens de bijeenkomst met zijn toehoorders de vraag ‘Waarom zou je als weldenkende 21e-eeuwer met het geloof bezig zijn?’ en dat op een enthousiaste wijze aan de hand van Bijbelverhalen en zijn eigen levensverhaal. Wat moeten we koesteren en wat laten we achter? Wat is de tijdloze kracht van de kerk, geloof en Bijbel.

Het wordt een interactieve avond met een jonge theoloog, die wordt geprezen om zijn vermogen bruggen te slaan tussen levensvragen uit oude tijden en levensvragen van nu.

De bijeenkomst op 10 april in de Wierdekerk te Sauwerd begint om 20.00 uur en wordt rond 22.00 uur afgesloten. Van de bezoekers wordt een bijdrage van euro 5,- gevraagd. Voor mee info: Marleen Stokroos, stokroosm@gmail.com.

Foto: Alain Verheij

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play