menu Home chevron_right
Eemsdelta

Albert Landman zandhelling in gebruik genomen

Marcel Voorthuijsen | 25 juli 2023

Bij het stadsstrand in Delfzijl is maandag de nieuwe Albert Landman zandhelling in gebruik genomen. Een burgerinitiatief voor het te water laten van catamarans, bootjes, kano’s, surfers en kyters. De openingshandeling werd verricht door wethouder Jan Menninga.

Na de dijkverhoging was er geen plaats meer voor het te water laten van vaartuigen. Met de ingebruikname van de helling is dit de enige plaats in Groningen waar men vrij het Wad op kan. Voor het maken van de helling hebben Albert Landman en Fred Bagnay zich hard gemaakt en hebben hierbij hulp gekregen van de gemeente Eemsdelta.

‘Helaas overleed Albert op 21 mei j.l. en is de helling naar hem vernoemd’, aldus Fred Bagnay. ‘Zijn twee zonen hebben een gedenkpaal onthuld en zijn als eerste met de boot van hun vader uitgevaren.’

De nieuwe helling is internationaal niet onopgemerkt gebleven. Deze week kwam er bericht van de Zwitserse roeister Mel Eissen die in september gebruik wil maken van de helling. Dit om te experimenteren voor een solo overstreek van Gomera in Spanje naar Antiqua in het Caribisch gebied. Zij gaat geld inzamelen voor het goede doel. Informatie hierover kunt u vinden op de Hands Atalantic website of Facebook.





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play