menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Aleyna en Hilal winnen voorleeswedstrijd Eemsdelta

Marcel Voorthuijsen | 8 februari 2024

Aleyna van basisschool Qworzo uit Woldendorp en Hilal van basisschool Jan Ligthart hebben de voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijden  vond plaats in Delfzijl en Appingedam. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort gemeente Eemsdelta vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht worden zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2024!

De 15 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl het publiek meedeed aan een boekenquiz, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitters gesproken.

Aleyna las een fragment voor uit het boek Mr. Stink van David Walliams. Hilal las voor uit de Reuzenperzik van Roald Dahl. Aleyna en Hilal zullen twee van de 8 deelnemers zijn aan de halve provinciale finale die op 13 maart gehouden zal worden in Loppersum.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    CountryFile
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play