menu Home chevron_right
Delfsail

Alvast het echte ‘DelfSail 2024 gevoel’ proeven?

Dirk van Nieuwpoort | 10 augustus 2023

 Twee Tall Ships bezoeken Delfzijl van 21 augustus tot 4 september 2023

Dit bezoek wordt mede mogelijk gemaakt door de goede samenwerking tussen de eigenaren van deze schepen en DelfSail 24. Daarnaast stelt Groningen Seaports de ligplaatsen en haar nautische support en kennis ‘om niet’ ter beschikking, als sponsor van DelfSail 2024.

Het betreft de houten replica ‘Galeon Andalucia’ (47 meter) en de driemastschoener ‘Pascual Flores’ (43 meter). De schepen zijn eigendom
van de stichting ‘Fundacion Nao Victoria’, die is gespecialiseerd in het bouwen van houten replica’s en het herstellen van andere historische
schepen!

Zij maken momenteel een Europese Tour, om de bekendheid van hun organisatie – en een deel van hun schepen – ook in West-Europa te
vergroten. En doen dat voor eigen rekening en risico. De beschikbare budgetten voor DelfSail 2024 kunnen niet aangesproken worden, die blijven gereserveerd voor volgend jaar. Omdat de schepen toch niet ‘van de wind’ kunnen leven ondanks de zeilen, worden er rechtstreeks tickets verkocht via: tickets.velacuadra.es tegen een kleine vergoeding.

Ook kan men voor het aan boord gaan in Delfzijl een ticket kopen, maar vooraf bestellen is praktischer om wachtrijen te voorkomen.
De tickets zijn een eenmalig bewijs van toegang en geven ook recht op een rondleiding binnen in het Galjoen, wat heel bijzonder is. Daarnaast kan men met datzelfde ticket de ‘Pascual Flores’ bezoeken aan dezelfde kade.

De schepen zijn niet toegankelijk met naaldhakken, kinderwagens, rolstoelen en/of rollators etc. vanwege het vele hout en de vele trappen. Ook voor mensen die slecht ter been zijn is het moeilijk. Platte schoenen met goede zolen zijn heel belangrijk.

Groningen Seaports stelt als sponsor van DelfSail 2024 deze kaderuimte beschikbaar aan de (Oude) Handelskade West, Vak B. Maar verzorgt met name ook professionele nautische ondersteuning. Iedere bezoeker komt aan boord voor eigen rekening en risico.

De schepen zullen van 23 augustus t/m 3 september worden opengesteld voor het publiek, kijk voor meer informatie op de website www.delfsail.nl en/of de social media.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Eemsdelta Sport
    16:00 - 17:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play