menu Home chevron_right
Gemeente Eemsdelta

Appingedam zaterdag decor tweede editie Damster City Swim

Marcel Voorthuijsen | 12 juni 2023

Komende zaterdag zal water van Appingedam in het teken staan van de Damster City Swim, 240 zwemmers springen vanaf 13:00 uur het Damsterdiep in om het in de wateren van Appingedam te zwemmen.

Open Damster Wedstrijd met internationale deelname

Voor het eerst staat er een massastart wedstijd op het programma voor heren en dames. Om 14:15 vertrekken eerst de heren en kort daarna de dames, voor de nummers 1, 2 en 3 in beide categorieën ligt een mooie waard cheque klaar. De organisatie verwacht dat de snelste deelnemers het parcours van 3 km in 30 minuten zullen afleggen.

Prestatietocht

Het hoofdelement is de NEXXT prestatietocht, hiervoor hebben zich 160 deelnemers aangemeld. Deze groep zal wederom zorgen voor een kleurrijk spektakel in de Damster grachten.

Inschrijving AH KidsSwim zaterdag nog mogelijk

Om 13:00 uur start de KidsSwim voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar, er kan afhankelijk van de leeftijd gekozen worden voor de afstanden 250 en 500 meter. Tijdens de voorinschrijving hebben 40 kinderen zich al aangemeld. Gezien de weersomstandigheden heeft de organisatie besloten dat inschrijven voor de KidsSwim zaterdag tussen 12:00 en 12:30 nog mogelijk is, de inschrijfkosten bedragen € 5,00.

Damster City Swim, meer dan alleen zwemmen

De middag zal niet alleen in het teken staan van het zwemmen, vanaf 12:00 uur kan men in het park achter de Nicolaikerk terecht voor een hapje en drankje met live muziek van o.a. Kevin Paré. Er zullen meerdere authentieke foodtrucks aanwezig zijn, daarnaast kan ook worden genoten van frozen cocktails.

Algehele stremming vaarverkeer

Het vaarverkeer dient er rekening mee te houden dat het Damsterdiep en Nieuwe Diep in Appingedam zaterdag van 08:00 tot 18:00 voor alle vaartuigen geheel is gestremd.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play