menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Beleef het Ommelander Ziekenhuis tijdens de Open Dag

Marcel Voorthuijsen | 7 juni 2023

Het Ommelander Ziekenhuis opent op zaterdag 1 juli haar deuren voor iedereen uit de regio. Beleef het ziekenhuis voor één dag op unieke wijze. Tussen 9.00 en 15.00 uur is er in het ziekenhuis aan de Pastorieweg 1 in Scheemda van alles te zien.

Route door het ziekenhuis

Er is een route door het ziekenhuis die onder andere de operatiekamers, intensive care, verloskunde, oogheelkunde en de kinderafdeling laten zien. Belangstellenden kunnen meer leren over een MRI- of CT-scan, een ambulance van binnen bekijken of ervaren hoe de spoedeisende hulp is geregeld. Altijd al willen weten hoe een hart of darm er van binnen uitziet? Op 1 juli kan men er zelfs doorheen lopen.

Beleefroute voor kinderen

Kinderen komen ogen en oren te kort op de Open Dag. Voor hen zijn er speciale punten met natuurlijk een bezoek aan de poppendokter. Aan alle kinderen: neem je knuffel of pop zeker mee!

Preventie en leefstijl

Tijdens de open dag is er extra aandacht voor leefstijl en preventie. Ze willen mensen die ziek zijn als het kan beter maken en zo goed mogelijk helpen en begeleiden. Het is nog mooier als ze kunnen voorkomen dat mensen ziek worden en daardoor langer in goede gezondheid leven. Daarom zetten ze als ziekenhuis in op preventie en gezond leven. Voorkomen is beter dan genezen, dat vinden zij óók!

Komt u ook?

Het volledige programma van de open dag is te vinden op www.ommelanderziekenhuis/opendag. De open dag is gratis. Men adviseert belangstellenden met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Toch met de auto? Dan kan het zijn dat er even gewacht moet worden op een parkeerplek.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lunchradio
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play