menu Home chevron_right
Eemsdelta

Ben Haverkort commercieel directeur DelfSail

Marcel Voorthuijsen | 30 maart 2023

Ben Haverkort wordt met ingang van 3 april de commercieel directeur van DelfSail. Hiermee stelt DelfSail voor het eerst in de geschiedenis een commercieel directeur aan.

De 61-jarige Ben Haverkort was voor kort werkzaam in dezelfde functie bij FC Emmen, Ben vertelt “Enkele dagen nadat het nieuws van FC Emmen naar buiten kwam ben ik gebeld door een bestuurslid van de stichting DelfSail met de vraag of ik interesse zou hebben in de functie van commercieel directeur van de organisatie DelfSail. Daarover heb ik nagedacht, ik heb mij verdiept in het evenement en vervolgens ben ik de gesprekken met het bestuur aangegaan. Ik stond er positief tegenover, raakte enthousiast en kreeg er goed gevoel bij.’’ Voor de regio zal in juni 2024 na acht jaar het evenement DelfSail weer terugkeren. Tijdens de vorige edities mocht de organisatie circa 500.000 bezoekers verwelkomen en is daarmee een van de grootste evenementen van de provincie Groningen.

Volgens bestuursvoorzitter Gerard Beukema van DelfSail is het bestuur en organisatie goed op weg. Het enige wat nog ontbrak was een commercieel directeur van topniveau, want zonder sponsoren is het organiseren van een evenement als DelfSail onmogelijk. “We waren al een tijdje op zoek naar een commercieel directeur en zijn blij dat deze positie nu door Ben ingevuld wordt. Met zijn ervaring, zijn bevlogen persoonlijkheid en het netwerk wat hij heeft opgebouwd bij FC Emmen en FC Groningen zijn we ervan overtuigd dat onze organisatie op commercieel
vlak een volgende stap kan zetten.”

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play