menu Home chevron_right
Eemsdelta

Betere registratie winkeldiefstallen

Marcel Voorthuijsen | 13 november 2023

Er is een toename van het aantal winkeldiefstallen in het centrum van Delfzijl. De gemeente laat aan RTV Noord weten erbovenop te zitten. Eerder liet de handelsvereniging Het DOK al weten dat sommige ondernemers zich grote zorgen maken.

Fester Oosterhuis, voorzitter van de handelsvereniging, laat aan de regionale omroep weten dat het op een gegeven moment de spuigaten uit liep. Winkeliers hadden last van (ex-)drank- en drugsverslaafden die het vooral gemunt hadden op drogisterijen. Volgens de gemeente heeft het sluiten van het opvanghuis voor verslaafden in Farmsum geholpen. Deze is failliet gegaan.

Ondanks dit zijn er nog regelmatig diefstallen in het centrum van Delfzijl. Het is niet duidelijk hoeveel dit er zijn. Er wordt een getal van rond de acht per maand genoemd, maar het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk hoger. Niet iedere winkelier doet melding of aangifte van de diefstal.

Politie en gemeente hebben met de winkeliers afgesproken om elke diefstal te melden om zo een beter zicht te krijgen over het werkelijke aantal. Een deel van de diefstallen wordt door asielzoekers gepleegd. Hierover zijn afspraken gemaakt met het COA en lopen er straatcoaches rond in het centrum.

(Bron: RTV Noord)

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play