menu Home chevron_right
EemsdeltaGeen categorie

Bie Daip vult Damster straten en pleinen

Dirk van Nieuwpoort | 11 augustus 2023

De straten en pleinen van Appingedam staan van donderdag 24 tot en met zondag 27 augustus bol van muziek, theater, dans en zang en ander vermaak. Bijna veertig acts, afkomstig uit alle windstreken van de wereld, komen in de Fivelstad hun kunsten vertonen. Vier dagen komen de bezoekers ogen en oren te kort bij het Internationaal Folk & Seasongsfestival Bie Daip aan de boorden van het Damsterdiep. Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten op het Kerkplein West, er is markt, foodtrucks, workshops en de winkels zijn ook op zondag open.
Het Kerkplein-Oost, de muziekkoepel achter de kerk, op het water, bij de horeca, overal vinden de optredens plaats.

De kern en de oorsprong van Bie Daip ligt in de oude shanty- en folkmuziek. Het repertoire van veel groepen is tegenwoordig wat breder. Neem bijvoorbeeld Them Dirty Dimes, een groep uit de stad Groningen. De band speelt blues, jazz en gipsy muziek uit de eerste helft van de vorige eeuw. Uiteraard horen we ook de Damster Groep Armstrong’s Patent, medeorganisator van het festival samen met de Stichting Bie Daip. Groepen uit Noorwegen, Polen, België, Engeland, Amerika, Zwitserland, Frankrijk, Ierland, Canada en Australië geven acte de presence.

Op het water geven de flyboarders demonstraties van hun spectaculaire sport waarbij als het ware over het water wordt gevlogen.
In de workshops in Museum Stad Appingedam kan men leren van botjes muziekinstrumenten te maken of het spelen met Jig Dolls, een kleurig, vrolijk en oud percussie-instrument.
Altijd al Ierse dansen willen leren? Dat kan op zaterdag en zondag in café De Doofpot onder leiding van de dames van Los Paddys  (zie foto).

Voor wie Appingedam beter wil leren kennen zijn er stadswandelingen maar de stad vanaf het water bekijken kan ook. Hiervoor zijn er rondvaarten met de Stamper en de Damsterveer.

Het hele uitgebreide programma is te vinden op biedaip.nl

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play