menu Home chevron_right
Eemsdelta

Bliksemstart inschrijvingen Fivelstadtocht

Marcel Voorthuijsen | 13 februari 2023

Binnen twee weken na de openingsdatum van 1 februari jl. is al twee derde van de startbewijzen voor de te houden Fivelstadtocht in september uitgegeven. De positieve uitstraling van de onlangs gehouden wintereditie heeft de blijvende aandacht getrokken van wandelaars van heinde en ver.

De voor het eerst te lopen opgenomen afstand van 10 km op de reguliere Fivelstadtocht heeft ook al ruim honderd inschrijvingen opgeleverd. Deze oostelijke editie van de Fivelstadtocht kronkelt zich een weg vanuit Appingedam als start- en finishplaats en afhankelijk van de te lopen afstand via Delfzijl, Amsweer, Meedhuizen, Tjuchem, Steendam door het Fivelingo gebied.

Op deze zaterdag van het Open Monumentenweekend 9 September 2023 zijn vele historische gebouwen te bezichtigen voor de wandelaars. De teller staat nu inmiddels op ruim vijfhonderd deelnemers en hiermee heeft deze negende editie een bliksemstart als het gaat om de aanmeldingen. De organisatie gaat ervan uit dat op korte termijn het maximaal aantal inschrijvingen van achthonderd deelnemers zal worden gehaald te meer daar het wandelen als laagdrempelige sportbeleving de laatste jaren een vlucht heeft genomen en daarbij heeft de Fivelstadtocht zich een warme plek veroverd in de harten van de enthousiaste wandelaars. Dat de organisatie de deelnemende wandelaars ook nog de historische context van het hele Fivelingo gebied laat ervaren zorgt mede voor een positieve impuls om aan de tocht deel te willen nemen. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.fivelstadtocht.nl

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play