menu Home chevron_right
Eemsdelta

Burgemeester Ben Visser plant eerste burgemeestersboom

Marcel Voorthuijsen | 12 januari 2023

Op donderdag 12 januari heeft burgemeester Ben Visser de eerste burgemeestersboom geplant achter de Nicolaikerk in Appingedam. De burgemeester ontving bij zijn installatie als burgemeester een speciale burgemeestersschep van de gemeenteraad met daarbij de opdracht om een burgemeestersboom te planten. Deze schep is bedoeld voor elke burgemeester van Eemsdelta.

De nestor van de raad, Bert Raangs, gaf een korte introductie over de opdracht vanuit de raad en de boom die geplant werd. Met de overhandiging van de burgemeestersschep was de eer aan burgemeester Ben Visser om de boom een plek te geven. De bontbladige esdoorn (een Acer pseudoplatanus ‘Leopoldii’) is gekozen omdat deze boom goed groeit in dit gebied. Daarnaast is de boom geschikt voor de grondsoort in de gemeente, windbestendig en passend in de parkachtige omgeving achter de Nicolaikerk. Ook levert de boom een positieve bijdrage als drachtboom voor bijen.

Op de plek waar de burgemeestersboom geplaatst is stond tot voor kort een boomstronk waarin een pelikaan was uitgezaagd. Een houtkunstenaar maakte het kunstwerk in 2009, nadat de grote boom jaren eerder al was omgewaaid. Vanwege de staat van de boomstronk is deze onlangs weggehaald in overleg met de initiatiefnemers en de kunstenaar. Er wordt gekeken of de boomstronk met het kunstwerk een andere plek kan krijgen.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play