menu Home chevron_right
Eemsdelta

Cadanz Welzijn en Noorderpoort Appingedam zetten samenwerking SlimoTheek voort

Marcel Voorthuijsen | 17 februari 2023

De SlimoTheek in Eemsdelta is in 2022 gestart en voortgekomen uit het project ‘Samen digitaal thuis’. Het doel van De SlimoTheek: vergroten van het gebruik van technologie door inwoners van de gemeente Eemsdelta.

Een aantal Noorderpoortstudenten is inmiddels getraind in het gebruik van de producten van de SlimoTheek. Zij geven de komende maanden uitleg over de techniek van deze slimme producten aan geïnteresseerde inwoners van de gemeente Eemsdelta. Senioren en mantelzorgers zijn hierbij een specifieke doelgroep. Het product mag thuis worden uitgeprobeerd. De studenten begeleiden hierbij en delen hun kennis ook met vrijwilligers van de SlimoTheek. De gratis uitleenperiode van de SlimoTheek is 2 weken. Daarna kan het product aangeschaft worden.

De producten die geïnteresseerde inwoners van de gemeente Eemsdelta een aantal weken thuis kunnen uitproberen zijn o.a.: een muziekspeler met grote knoppen, verschillende eenvoudige senioren-tablets met uiteenlopende mogelijkheden, een robotstofzuiger, een dagklok, een slaaprobot of een robotkat. Door middel van de senioren tablet en de dagklok kunnen senioren én hun eventuele mantelzorger gemakkelijk en doelgericht met elkaar in contact komen. De (eventueel door de mantelzorger ingestelde) dagklok kan de senior  herinneren aan afspraken, medicatie- en contactmomenten. De mantelzorger wordt hierdoor ontzorgd.

Bent u geïnteresseerd geraakt door bovenstaande? U bent van harte welkom in de SlimoTheek om de producten te bekijken en uit te proberen. Adres SlimoTheek: Gezondheidscentrum Overdiep, Stadshaven 23, Appingedam. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur.

Wilt u een product gratis uitproberen of hebt u nog vragen, neem dan contact op met: Engelina Eissens, sociaal werker van Cadanz Welzijn. Dit kan per mail: info@cadanzwelzijn.nl en telefonisch: 0596‑745024.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lunchradio
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play