menu Home chevron_right
Eemsdelta

Carel Coenraadpolder hersteld

Pim Feijen | 15 mei 2024

De Carel Coenraadpolder nabij de Dollard is hersteld en de weg weer begaanbaar. Als gevolg van de zware kleitransporten (zo’n 70 vrachtwagens per dag) naar de Brede Groene Dijk in het voorjaar van 2022 raakte de weg zwaar beschadigd. De betrokken partijen, waaronder de provincie, het waterschap en de gemeenten Eemsdelta en Oldambt, hadden besloten om de weg onder regie van de twee gemeenten te laten herstellen.

Innovatieve methode

“Er is gekozen voor een innovatieve methode voor herstel: reconstructie met cementbitumenstabilisatie,” aldus wethouder Jan Menninga van Eemsdelta. “Door voor deze methode te kiezen verlengen we de levensduur van de weg. Deze aanpak is bovendien minder belastend voor het milieu.” Wethouder Jurrie Nieboer van Oldambt: voegt toe: “Ik ben blij dat partijen elkaar hebben gevonden in het herstel van deze polderweg. Samen met de restauratie van het ‘gele dijkgat’ is dit stuk polder weer compleet voor de weggebruikers. En kunnen de toeristen weer van het prachtige gebied genieten.”

Werkzaamheden

Aannemer Boskalis Nederland B.V. heeft de weg weer geschikt gemaakt voor alle soorten verkeer. Dankzij de bijdragen van de provincie, het waterschap, Rijkswaterstaat, EcoShape en de gemeenten Eemsdelta en Oldambt is de weg weer toegankelijk.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play