menu Home chevron_right
Eemsdelta

David de Jong geïnstalleerd als wethouder

Marcel Voorthuijsen | 7 september 2023

David de Jong (ChristenUnie) is in de buitengewone raadsvergadering van 6 september door de gemeenteraad benoemd tot wethouder van de gemeente Eemsdelta. Hij volgt Meindert Joostens op, die per 1 september met pensioen is gegaan.

David de Jong: “Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging in een prachtige gemeente. Er liggen zeker de nodige uitdagingen op mij te wachten. De afgelopen weken heb ik de fysieke gemeente al leren kennen. Ik hoop de komende tijd dan ook de inwoners op veel terreinen te mogen ontmoeten”.

Loopbaan

David de Jong werkte ruim 39 jaar in het onderwijs als docent, directeur en interimmanager. Vanaf 1990 was hij betrokken bij de politiek in de stad Groningen. Eerst als steunfractielid, daarna 15 jaar als raadslid en fractievoorzitter (1994-2009). In 2021-22 was hij wethouder in de gemeente Midden-Groningen.

Succeswensen

Burgemeester Ben Visser reageert op de benoeming: “We zijn blij met de benoeming van wethouder de Jong als opvolger van wethouder Joostens. Onze gemeente staat voor grote opgaven. We wensen de heer de Jong veel succes en werkplezier toe in onze mooie gemeente als nieuw lid van ons gemeentebestuur en hopen dat hij zich snel thuis zal voelen en een goede band op kan bouwen met onze gemeenschap.”

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play