menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

DHSS neemt eigen terrein in gebruik in de Eemshaven

Marcel Voorthuijsen | 4 april 2023

Het bedrijf DHSS, dat sinds kort onder Clarkson Port Services valt, neemt aan de zuidzijde van de Beatrixhaven in de Eemshaven een terrein van één hectare in gebruik. DHSS gaat de grond, die door Groningen Seaports in erfpacht is uitgegeven, gebruiken voor verschillende offshore windactiviteiten.

Het nieuwe terrein van DHSS is het eerste eigen terrein van het bedrijf in de Eemshaven. DHSS huurt op dit moment ook kantoren, warehouse en 6000 vierkante meter buitenopslag op het terrein van Bek & Verburg. De huur van dit terrein wordt voortgezet, waardoor DHSS straks beschikt over zo’n twee hectare grond in de Eemshaven. DHSS heeft gekozen voor een eigen terrein, omdat de activiteiten dermate succesvol zijn geworden, dat een uitbreiding zeer gewenst werd.

Groningen Seaports is blij met de permanente vestiging van DHSS. “Het bedrijf draagt bij de aan de verdere groei van de offshore wind propositie in de Eemshaven. DHSS is als services supplier reeds actief voor diverse partijen en is al betrokken bij verschillende offshore windactiviteiten”, aldus Groningen Seaports’ CEO Cas König.

Ook commercieel directeur Tonnie Schuijl van DHSS is verheugd over het nieuwe, eigen terrein van DHSS: “We zitten inmiddels al vijf jaar in de Eemshaven en voelen ons hier helemaal thuis. De afgelopen jaren hebben we ons ontwikkeld als één van de hoofdrolspelers in de logistieke dienstverlening ten behoeve van de offshore wind. Middels deze uitbreiding kunnen wij bouwen aan ons Logistics Business Center, waar veel vraag naar is. Duurzame efficiency opschalen in de keten is de sleutel, alsmede nauwe samenwerking met diverse stakeholders. Deze uitbreiding is een zeer welkome voor zowel ons als onze klanten”.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play