menu Home chevron_right
EconomieEemsdelta

Dirk en Coba Jonker nemen afscheid van DéJé Transport

Dirk van Nieuwpoort | 13 juni 2023

Duizenden kilometers hebben ze onder de wielen, duizenden bestellingen keurig op hun plaats gebracht maar nu vinden Dirk en Coba Jonker het tijd om het stokje over te dragen.

Achter de geraniums in hun appartement in hartje Delfzijl zullen ze zeker niet verdwijnen want de reislust is gebleven. ,,Een cruise door de Noorse fjorden of misschien wel naar Afrika. Dat heeft me altijd mooi geleken”, zegt Coba.

Dirk startte zijn bedrijf 31 jaar geleden. Hij was chauffeur op een GADO-bus en voelde sterk de behoefte iets voor zichzelf te beginnen. Zes jaar bleef hij nog parttime chauffeur voordat hij 100 procent zelfstandig ondernemer werd.

Het bedrijf verhuisde naar een nieuw pand aan de Seendweg in Farmsum en het wagenpark breidde zich uit. Na een korte onderbreking, waarin Dirk zich tijdelijk uit het bedrijf terugtrok, bouwde hij samen met echtgenote Coba in 2005 het bedrijf steeds verder uit. DéJé Transport is nu met zes wagens waaronder een vrachtwagen bij de weg. Sinds een aantal jaren rijdt Dirk niet meer zelf, zijn gezondheid laat het niet meer toe.

De beide 65-jarigen kijken uit naar een rustiger leven, ‘Niet altijd meer stand-by zijn. Dat waren we zelfs tijdens onze vakanties. Altijd bereikbaar zijn Dat hoeft straks niet meer.’, kijkt Dirk vooruit.

Opvolger is Jelle Wilts. Als planner kent het bedrijf van haver tot gort.

Op 6 juli nemen Dirk en Coba officieel afscheid met een receptie voor genodigden.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play