menu Home chevron_right
Eemsdelta

DMX Noord Motorcross wedstrijden op het circuit van MC Delfcross

Marcel Voorthuijsen | 28 juni 2023

De vrijwilligers van MC Delfcross hebben het druk, vele zaterdagen zijn ze op de club bezig om alles netjes te maken. Alles moet er goed uitzien voor de wedstrijd van het seizoen. Reclameborden worden schoongemaakt, gras gemaaid,  Ehbo ruimte wordt ingericht en juryruimtes uitgesopt. Alles staat er weer spik en span bij op het circuit aan de Oosterlaan in Farmsum.

Zondag 2 juli wordt er een wedstijd voor de DMX competitie verreden in Delfzijl. DMX staat voor district motorcross, de DMX competitie bestaat uit 10 wedstijden die verreden worden op circuits die gelegen zijn in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Noord Holland. De eerste 20 rijders uit het klassement kwalificeren zich voor de landelijke finale.

Er komen circa 250 coureurs naar het circuit, gelegen aan de Oosterlaan, die rijden in verschillende klasses van de 85cc tot aan de veteranen en alles wat er tussen in zit.

Er verschijnen circa dertig leden van MC Delfcross aan de start we lichten er een paar uit.

Bij de 85 cc kleine wielen zien we o.a. Liam Fial (Ten Post) en Ralf Bakker (Norg) aan de start. Beide mannen zijn nog maar 12 jaar en doen het goed in de competitie na zes wedstrijden gereden te hebben staan ze tweede en derde in het kampioenschap.

Bij de 125cc klasse zien we Justin Scheltens (Farmsum) achter het start hek en bij de 250 cc Jasper de Haan ( Wagenborgen), Rodney Elema ( Farmsum), Lars Sportel (Midwolda) en Jesper Gremmer (Midwolda). De 125 cc en de 250 cc zijn de klasses waar het hard gaat. Deze mannen strijden voor ieder plekje, gegarandeerd spektakel.

Ook is er een dames klasse! dat motorcross bij de dames populair is zien we aan het deelnemers aantal met meer als 30 rijdsters is dit een druk bezette klasse. Namens MC Delfcross staan aan de start Celine Elema ( Farmsum), Demi Vedder ( Ten Post) en Hailey van der Wijk (Hellum)

Wil je genieten van prachtige motorsport kom dan een kijkje nemen in Delfzijl en bezoek ons prachtige circuit. De trainingen beginnen om 9 uur en de wedstrijden om 11:30 uur ( De tijden zijn onder voorbehoud) Toegang is gratis!!

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play