menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Dollard College op bezoek bij Raad Eemsdelta

Marcel Voorthuijsen | 17 januari 2024

Leerlingen van de vierde klas van het Dollard College waren dinsdag 16 januari op bezoek bij de gemeenteraad van Eemsdelta. Ruim 20 leerlingen namen plaats in de raadzaal in Delfzijl, om zelf een kijkje te nemen waar de beslissingen worden genomen. Wie beslist eigenlijk in de gemeente? Een aantal raadsleden was aanwezig om de leerlingen meer te vertellen over de besluitvorming bij de gemeente, over de gemeenteraad en om vragen te beantwoorden.

De middag begon met een quiz met vragen over verkiezingen, de burgemeester en de gemeenteraad. Daarna konden de leerlingen vragen stellen aan de aanwezige raadsleden. Er kwamen allerlei vragen voorbij. Vragen over hoeveel geld een raadslid verdient, waarom ze dit werk doen, wat ze er leuk aan vinden en ook waren leerlingen benieuwd wat de raadsleden in het dagelijks leven voor werk doen. Als afsluiter gingen de leerlingen met elkaar in debat over het gebruik van mobiele telefoons in de klas.

Gastlessen

De Raad Eemsdelta wil graag jongeren betrekken bij wat er speelt in de gemeente en ze daarnaast enthousiast maken voor de gemeentelijke politiek. Regelmatig worden er gastlessen gegeven door raadsleden. Voor de leerlingen een unieke kans om te kijken in de raadzaal waar de besluiten worden genomen.
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play