menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Echtpaar Bergman-de Boer 60 jaar getrouwd

Marcel Voorthuijsen | 5 oktober 2023

Echtpaar Bergman-de Boer was op woensdag 4 oktober 60 jaar getrouwd. Locoburgemeester Jan Menninga bracht het echtpaar een bezoek en feliciteerde hen persoonlijk op woensdag 4 oktober. Meneer en mevrouw Bergman hebben 2 kinderen, 9 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen.

Meneer en mevrouw Bergman leerden elkaar kennen op de kade van Delfzijl toen het Marineschip van de heer Bergman hier aanlegde voor een festijn. Twee werelden ontmoetten elkaar op een mooie feestelijke dag. Meneer  Bergman geboren in Indonesië en mevrouw Bergman geboren en getogen Delfzielster. De heer Bergman werkte na de technische opleiding bij de Marine als machinist en ontwikkelde hier zijn technische skills voor Shell, Akzo en het elektriciteitsbedrijf van Noord Holland. Lange tijd hebben zij niet in Delfzijl gewoond, maar woonden zij even in Spijkenisse en bijna 30 jaar in het midden van het land (Weesp en Hilversum). In deze tijd werden hun 2 dochters geboren.

Mevrouw Bergman werkte lange tijd bij een platenmaatschappij. Zij voelde altijd de drang om terug te keren naar haar geboortestreek. Ruim 25 jaar geleden maakten ze deze stap, waarna mevrouw Bergman actief werd in het vrijwilligerswerk. De heer Bergman onderhoudt sinds hun komst een grote moestuin waar menigeen van mag meegenieten.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play