menu Home chevron_right
Eemsdelta

Eemsdelta boekt weinig resultaat rond problematiek Antilianen

Marcel Voorthuijsen | 9 juni 2023

De aanpak van de gemeente Eemsdelta omtrent Antilianen en het stimuleren van integratie en overlast en crimineel gedrag in te dammen, werpt nog weinig vruchten af. De gemeente zegt: “Er nog geen concrete, tastbare resultaten te zien”. Dit meldt het Dagblad van het Noorden (DvhN).

Burgemeester Ben Visser laat aan de krant weten dat de problemen weerbarstig zijn. Er is volgens hem amper budget en de afdeling openbare orde en veiligheid telt drie personen, een lachertje volgens Visser is vergelijking met de slagkracht van andere gemeenten.

Op de overheid, politie en openbaar ministerie hoeft de gemeente ook niet te rekenen. ‘We zien een terugtrekkende Rijksoverheid, een structureel overbelast rechtssysteem. En ik ben zwaar gefrustreerd over het gebrek aan politiecapaciteit in Noord-Nederland. De politie doet wat ze kan, maar moet keuzes maken. Extra inzet in Delfzijl heeft gevolgen voor beschikbaarheid van agenten op andere locaties in onze gemeente’, aldus Visser.

Onder de Anilianen is er veel drugsgebruik, criminaliteit, werkeloosheid en inwoners die niet staan ingeschreven. Of er zijn juist heel veel mensen ingeschreven op een adres. Er zou ook nauwelijks integratie plaatsvinden. Volgens DvhN is een deel van de gemeenschap met een Caribische achtergrond een zorgenkindje van de gemeente Eemsdelta.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play