menu Home chevron_right
Eemsdelta

Eemsdelta helpt dorpshuis Aeolus in Farmsum

Marcel Voorthuijsen | 28 september 2023

De Gemeente Eemsdelta geeft het dorpshuis Aeolus in Farmsum een aanvullende subsidie van € 130.000,- om de financiën voor de verbouwing van het dorpshuis rond te krijgen. Het bestuur van dorpshuis Aeolus in Farmsum werkt al een aantal jaren aan plannen om het dorpshuis uit te breiden en te verduurzamen. Ondanks meerdere mogelijkheden voor cofinanciering en het wijzigen van de plannen, bleef er een tekort van € 130.000,-. Veel bewonersgroepen maken gebruik van het dorpshuis, dus uitbreiden en verduurzamen van het dorpshuis is wenselijk. De Gemeente verleent daarom deze aanvullende subsidie.

 “In Eemsdelta zijn dorps- en buurthuizen belangrijke ontmoetingsplekken voor onze inwoners. De besturen hiervan zijn geholpen met verbouwingen gericht op de toekomst zoals het verduurzamen. Hierdoor hebben ze na de verbouwing lagere maandlasten en dat helpt onze dorps- en buurthuizen financieel gezond te houden voor de toekomst. Met deze aanvullende subsidie helpen we Aeolus om de ontmoetingsplek voor Farmsum en omstreken te zijn waar inwoners behoefte aan hebben”, aldus wethouder Jan Menninga.

Huiskamers van Eemsdelta

De dorps- en buurthuizen in onze gemeente zijn steeds vaker de ‘huiskamers’ van de dorpen en wijken. Het doel van het college is deze ontmoetingsplekken te behouden in onze gemeente. De dorps- en buurthuizen krijgen daarom een volledige OZB compensatie. De afgelopen jaren zijn meerdere dorps- en buurhuizen ook met subsidies geholpen.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play