menu Home chevron_right
Gemeente Eemsdelta

Eemsdelta opent Zakelijk Energieloket

Marcel Voorthuijsen | 25 januari 2023

De gemeente Eemsdelta opende op woensdag 25 januari het digitale Zakelijk Energieloket Eemsdelta. Bedrijven, organisaties en instellingen in Eemsdelta kunnen op de website terecht voor informatie en advies over energie besparen en het verduurzamen van hun bedrijf. Behalve inwoners worden ook ondernemers geraakt door de energiecrisis. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om naast het Energieloket Eemsdelta voor inwoners ook een loket voor ondernemers te openen, het Zakelijk Energieloket Eemsdelta. Dit is in samenwerking met het Regionaal Energieloket opgepakt.

Het Zakelijk Energieloket is een digitaal onafhankelijk informatie- en adviespunt. Ondernemers uit verschillende sectoren kunnen hier terecht voor bijvoorbeeld energiebesparingstips, informatie over subsidies en wet- en regelgeving en advies over verduurzamen en de opwekking van elektriciteit.

Ondernemers ondersteunen en op weg helpen

Wethouders Meindert Joostens (Duurzaamheid) en Hans Ronde (Economie): “Het Zakelijk Energieloket Eemsdelta is een goede aanvulling op het Energieloket Eemsdelta voor inwoners. Zeker in deze tijd is het belangrijk om ook onze ondernemers zoveel mogelijk op het gebied van verduurzamen en energie besparen

te ondersteunen. Het loket biedt deze ondersteuning op een laagdrempelige manier. Daarnaast staat de voor ondernemers belangrijke informatie gebundeld binnen het Zakelijk Energieloket. We hopen dat veel onder-nemers de weg naar het Zakelijk Energieloket weten te vinden en er goed gebruik van kunnen maken.”

Bedrijfsvoering en verduurzamen

Verduurzamen speelt een steeds grotere rol bij bedrijfsvoering. Bedrijven moeten aan meer wet- en regel-geving voldoen rondom duurzaamheid en energie. Het Zakelijk Energieloket helpt ondernemers bij het maken van de juiste afwegingen voor het verduurzamen van hun bedrijfspand en daarmee het toekomstbestendiger maken van het bedrijf. Daarnaast levert energie besparen vaak ook een financieel voordeel op.

Bereikbaarheid van het Zakelijk Energieloket

Ondernemers kunnen contact zoeken met het Zakelijk Energieloket Eemsdelta via zakelijk.regionaalenergieloket.nl/eemsdelta. Hier is ook een overzicht van lokale en landelijke partijen te vinden voor maatwerkadvies en/of ondersteuning bij uitvoering. Daarnaast staan er maatregelen op het gebied van verduurzamen en energie besparen voor verschillende sectoren, zoals voor eigenaren van winkelpanden die willen overstappen op ledverlichting.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play