menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Eemsdelta reikt waarderingsprijzen uit

Marcel Voorthuijsen | 6 januari 2024

Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in theater de Molenberg op 5 januari jl. heeft de gemeente voor het eerst de waarderingsprijs ‘De bronzen Delta’ uitgereikt. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan inwoners, organisaties en ondernemers die zich op een positieve manier hebben ingezet voor de gemeente Eemdelta. De winnaars zijn Jan de Vries uit Garsthuizen in de categorie Personen, Steun je medemens uit Loppersum in de categorie Organisaties en ’t Gouden Appeltje uit Appingedam in de categorie Ondernemers.

Waarderingsprijs

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga: “De waarderingsprijs is een blijk van waardering die aan inwoners, organisaties en ondernemers wordt uitgereikt. Zij hebben zich maatschappelijk op een positieve manier ingezet voor onze gemeente. De prijs bestaat uit een bronzen beeld dat is ontworpen door kunstenares Nancy Maliepaard. Bij het beeldje wordt een oorkonde verstrekt met daarop de motivatie “.

Nomineren

Alle inwoners van de gemeente Eemsdelta konden een of meer inwoners, een organisatie of een ondernemer nomineren voor de prijs. Ruim 100 mensen maakten hier gebruik van. Een adviescommissie onder voorzitterschap van Rob Sleurink beoordeelde de nominaties. Deze commissie bestaat uit 7 mensen met verschillende maatschappelijke achtergronden en zijn allen nauw betrokken bij de gemeente Eemsdelta.
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play