menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Eemsdelta start proef ‘GGD-er in de Wijk’

Marcel Voorthuijsen | 4 oktober 2023

Het college van B&W is akkoord gegaan met de proef ‘GGD-er in de Wijk’ in samenwerking met de GGD. Deze proef loopt van oktober 2023 tot en met december 2025.

Gerichte aanpak

Wethouder David de Jong: “Er is in de afgelopen jaren sprake van een toename van meldingen van mensen met onbegrepen gedrag. Dit kan leiden tot druk op de leefbaarheid en het gevoel van veiligheid van inwoners. Om de overlast door personen met onbegrepen gedrag gericht aan te pakken heeft het college besloten om aan deze proef mee te doen. Daarmee worden ook de partners in het zorg- en veiligheidsdomein zoals de politie en de teams Toezicht, OOV en Zorg & Veiligheid van de gemeente ontlast”.

Aanspreekpunt voor inwoners

De GGD-er in de Wijk is een professional met een achtergrond in de psychiatrie. Deze professional kan op een makkelijke en toegankelijke wijze contact maken met mensen met onbegrepen gedrag. Hierdoor kunnen overlastsituaties worden verminderd of voorkomen. De GGD-er is voor inwoners het aanspreekpunt in de buurt bij wie zij hun zorgen kunnen melden.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play