menu Home chevron_right
Eemsdelta

Eemsdelta werkt samen met Meld Misdaad Anoniem

Marcel Voorthuijsen | 12 oktober 2022

Gemeente Eemsdelta gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Ben Visser en Alex van Pel van het meldpunt tekenden daarvoor op dinsdag 11 oktober een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt vanaf nu signalen over criminaliteit en fraude in Eemsdelta van Meld Misdaad Anoniem.

Het landelijke meldpunt geeft tips over criminaliteit in Eemsdelta voortaan ook rechtstreeks door aan de gemeente. Als een gemeente niet aangesloten is, dan wordt anonieme informatie alleen gedeeld met opsporingsdiensten als politie en justitie.

Ogen en oren van inwoners hard nodig

De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Ben Visser:  “Inwoners zijn de oren en ogen van de wijk en zitten vaak met zorgen of signalen die niet gemeld worden bij de politie. Meld Misdaad Anoniem is een meldpunt waar anoniem informatie gegeven kan worden over criminaliteit en misdaad. Op deze manier kunnen wij dergelijke meldingen ook oppakken binnen onze gemeente.”

Aanpak van ondermijning

De aanpak tegen ondermijning maakt een belangrijk onderdeel uit van de uitvoering van het veiligheidsbeleid van gemeente Eemsdelta. Deze aanpak is gericht op gebiedsgericht werken, wat inhoudt dat de aanpak van de veiligheidsthema’s een zaak is van samenwerken, afstemmen en informatie uitwisselen. Bij het thema ondermijning wordt daarom ook gekeken hoe de gemeente een betere informatiepositie kan verwerven. Door middel van de anonieme meldingen kan meer zicht verkregen worden op criminele activiteiten vanuit de onderwereld.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Sentimental Journey
    09:00 - 10:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play