menu Home chevron_right
Eemsdelta

Eemsdelta zegt contract met Zorgboerderij op

Marcel Voorthuijsen | 8 februari 2023

Het college van B&W heeft het contract met Zorgboerderij Oldenbosch per 5 februari 2023 opgezegd. Dit omdat de Zorgboerderij, ondanks een geboden herstelperiode, niet aan een aantal punten uit het contract kon voldoen dat de gemeente met de zorgboerderij had afgesloten.

Wethouder Meindert Joostens: “In september 2022 heeft het college het onderzoek naar Zorgboerderij Oldenbosch ontvangen van de toezichthouder Wmo. Uit dat onderzoek bleek dat de Zorgboerderij op een aantal punten uit het contract niet voldeed aan de afspraken. Het college heeft toen Zorgboerderij Oldenbosch drie maanden de tijd gegeven om te voldoen aan de afspraken”.

In januari 2023 heeft het college het eindrapport ontvangen van de toezichthouder Wmo. ” Daaruit blijkt dat nog steeds op meerdere punten niet aan de afspraken wordt voldaan. Dit doet geen recht aan het belang van de cliënten voor goede ondersteuning. Daarom heeft het college besloten het contract met Zorgboerderij Oldenbosch per 5 februari 2023 te ontbinden”, aldus Meindert Joostens.

Aan de Zorgboerderij wordt opgedragen om de huidige Wmo-cliënten aan een andere aanbieder over te dragen waarmee de gemeente een contract heeft. De gemeente ziet er op toe dat deze overdracht goed verloopt.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play