menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Feestelijke opening Kindcentrum De Kronkelaar in Wagenborgen

Marcel Voorthuijsen | 25 november 2022

Het kindcentrum De Kronkelaar in Wagenborgen is vrijdag feestelijk geopend. Eind november 2020 opende het nieuwe kindcentrum al haar deuren, maar door het coronavirus was er nog geen officiële opening geweest.

Aan het begin van de middag heette locatiedirecteur Arjan van der Kooi iedereen welkom. Hierna hielden wethouder Jan Menninga, Geert Bijleveld van Stichting Openbaar Onderwijs Marenland en Wouter Stoer van Architectenbureau Onix NL een korte toespraak. Kinderopvang Kids2b schonk een cadeau aan de peuters. Na een druk op een rode knop was via een groot scherm een timelapse te zien van de bouw van het nieuwe kindcentrum. Voor iedereen was het gebouw daarna open om te bekijken. Voor sommige dorpsgenoten was dit de eerste keer dat zij door het gebouw konden lopen.

Prachtig gebouw in het groen

Wethouder Jan Menninga: “Door het coronavirus kon er lange tijd geen officiële opening plaatsvinden. Fijn dat dit vandaag wel is gebeurd. Nu heeft iedereen kunnen zien hoe mooi het nieuwe kindcentrum hier in Wagenborgen is. Onlangs was het gebouw nog genomineerd voor Schoolgebouw van het jaar 2022. Het gebouw is helaas tweede geworden, maar ook dat laat zien dat we architectonisch echt iets moois neergezet hebben met elkaar. Het is een prachtig gebouw in het groen van het Groot Bronswijk-terrein.”

Scholentransitie

Kindcentrum De Kronkelaar maakt onderdeel uit van de scholentransitie in de gemeente Eemsdelta. Met de scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijskli­maat en een duurzame en toekomstbestendige omgeving voor kinderen. De scholentransitie is onderdeel van het overkoepelende scholenprogramma in Noordoost-Gronin­gen, waarbinnen 102 scholen aardbevings- en toekomst­bestendig worden gemaakt.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  De Soul Dance Club
  20:00 - 21:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play