menu Home chevron_right
Eemsdelta

Feestelijke oplevering Gerrit Raapstraat en Pieter Veningastraat in Appingedam

Marcel Voorthuijsen | 24 februari 2023

De Gerrit Raapstraat en de Pieter Veningastraat in Appingedam zijn op donderdag 23 februari feestelijk opgeleverd door de gemeente Eemsdelta, Woongroep Marenland en aannemer Nijhuis Noord. Tijdens de oplevering stonden de 92 woningen en vernieuwde openbare ruimte centraal. Ook werden er twee nieuwe gevelplaquettes onthuld die symbool staan voor de historie van de straten.

De Gerrit Raapstraat en Pieter Veningastraat in Appingedam zijn compleet vernieuwd. Vanwege de versterkingsopgave zijn hier 96 woningen gesloopt. Deze hebben ruimte gemaakt voor 92 aardbevingsbestendige, duurzame en aardgasvrije woningen: 40 levensloopbestendige en 52 gezinswoningen. De woningen zijn in december 2022 opgeleverd door aannemer Nijhuis.

De nieuwbouw van de woningen aan de Gerrit Raapstraat en Pieter Veningastraat is onderdeel van het grootschalige sloop- en nieuwbouwproject in de wijk Opwierde in Appingedam, dat ca. 1500 woningen omvat.

Om de wijk toekomstbestendig te maken, is de openbare ruimte in beide straten aangepakt. Zo is er in de straten meer ruimte voor groen gecreëerd en is er een afgescheiden rioolsysteem gerealiseerd, zodat afvoer van vuil- en hemelwater afzonderlijk stromen. Vanuit de ambitie om circulair en duurzaam te werken, is een deel van de oude bestrating hergebruikt in de parkeervakken en in de snelheidsremmers.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play