menu Home chevron_right
Agenda TipsEemsdelta

Fivelstadtocht bijna uitverkocht

Marcel Voorthuijsen | 28 augustus 2023

Volgende week zaterdag 9 September start voor de negende keer vanuit de Fivelstad een bijna uitverkochte versie van het historisch cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht. De nu nog beschikbare startbewijzen voor de verschillende afstanden zijn op één hand te tellen!

Ook nu is weer de zaterdag van het Landelijk Open Monumenten Weekend weer het platform voor een prachtige wandeltocht door het oude historische gebied Fivelingo. Deze oostelijke route kronkelt zich een weg door het gebied ten noorden van het Eemskanaal (5-10-15 km) en voor de 25 km wandelaars voornamelijk ten zuiden van het Eemskanaal met als “splijtzwam” de N33. Alle wandelaars lopen over en door het onlangs geopende Campus Eemdelta Groningen aan de Pastorielaan in Appingedam. Startend vanuit Appingedam worden globaal de volgende plaatsen bezocht: Delfzijl, Amsweer, Meedhuizen, Tjuchem en Steendam. Dit alles uiteraard afhankelijk van het aantal te lopen kilometers die de wandelaar kiest.

Natuurlijk zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de grondgedachte van de tocht niet uit het oog wordt verloren: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen en omstreken!

Door annuleringen is het mogelijk dat er voor “uitverkochte” afstanden weer startplekken vrijkomen, houd daarvoor de webshop van het Ticketkantoor via Inschrijven en Voorwaarden in de gaten.

Kijk voor de actuele stand van zaken voor de Fivelstadtocht op www.fivelstadtocht.nl

 

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play