menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Flitspaal Europaweg Groningen gaat aan

Marcel Voorthuijsen | 17 oktober 2022

Wie met de auto of motor te hard rijdt over de Europaweg richting de Sontweg in Groningen, krijgt vanaf 19 oktober een boete. Vanaf die datum zal een flitspaal continu handhaven op de maximum snelheid. De gemeente Groningen, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor aanpassen en dat de verkeersveiligheid in Groningen verbetert.

De flitspaal staat op de Europaweg richting de Sontweg, ter hoogte van het tankstation. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De gemeente Groningen en de politie dienden een aanvraag in voor de flitspalen vanwege de verkeersveiligheidsrisico’s en het hoge aantal ongevallen op deze weg. Vorige maand ging al een flitspaal op de kruising Europaweg / Sontweg aan.

Op de Europaweg wordt vaak te hard gereden. De weg verbindt de zuidelijke ringweg met de binnenstad van Groningen, en is daarmee één van de drukste wegen van de stad. Een te hoge snelheid vormt met deze hoge intensiteit en het naderen van een druk kruispunt een groot risico. Er gebeuren dan ook regelmatig  (kop-staart)ongevallen.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lunchradio
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play