menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Foto’s insturen voor Groninger Scheurkalender 2024

Marcel Voorthuijsen | 26 april 2023

Inwoners uit Groningen kunnen vanaf april weer een persoonlijke foto insturen voor de 9e editie van de Groningers Scheurkalender 2024.

Het initiatief van de scheurkalender is in 2016 ontstaan als reactie op de veelal negatieve berichtgeving over Groningen. ‘Als je niet beter weet, zou je denken dat het hier in Groningen alleen maar kommer en kwel is’, aldus Hent Hamming, drijvende kracht achter de scheurkalender. Maar dat is niet de werkelijkheid. Groningen is veel meer dan dat eenzijdige beeld.

Al meer dan 8 jaar laten duizenden Groningers in de vorm van een foto zien wat hen persoonlijk in de provincie emotioneert. Zij geven met deze foto’s antwoord op de vraag ‘Wat beweegt jou in Groningen?’ Foto’s kunnen alleen via de website worden ingestuurd www.groningerscheurkalender.nl Het resultaat is ieder jaar een unieke scheurkalender die de veelzijdigheid van Groningen in beeld brengt. Gezien en ervaren door de Groningers zelf.

Maximum

Ieder jaar worden er meer foto’s ingestuurd. Waar de organisatie heel blij mee is. Het plaats de jury alleen ook voor een opgave; hoe selecteer je 320 foto’s uit circa 3.500 inzendingen? Daarom is dit jaar besloten dat iedere inzender maximaal 5 foto’s kan inzenden. Dit voorkomt ook dat sommige inzenders al te enthousiast hele grote bestanden insturen. Het inspireert mensen hopelijk ook hun mooiste, meest persoonlijke foto in te sturen.

Sluitingsdatum

Inzenders kunnen tot half augustus dit jaar hun foto’s insturen. Daarna worden de lijnen gesloten en gaat de jury aan de slag. Noorderlicht, huis van de fotografie, begeleidt dit selectieproces.

Ieder jaar wordt de nieuwe scheurkalender op uitnodiging van een gemeente, bedrijf of organisatie half oktober feestelijk gepresenteerd. Hiervoor worden alle inzenders eind september uitgenodigd. Voor alle inzenders is dit ook een spannend moment. Want; sta ik er dit jaar in..?

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play