menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Geen noordelijke scheurkalenders in 2024

Marcel Voorthuijsen | 13 september 2023

Na acht jaar in de drie noordelijke provincies een scheurkalender te hebben uitgegeven, heeft initiator Hent Hamming besloten geen scheurkalenders voor 2024 te maken.

Acht jaar geleden werd de eerste Groninger Scheurkalender feestelijk gepresenteerd in Hotel Spoorzicht in Loppersum, in het bijzijn van meer dan 100 enthousiaste inzenders en geïnteresseerden. Arriva completeerde het feest door het kalender-team een trein aan te bieden, waarin Ellen ten Damme de meereizende inzenders muzikaal begeleidde. Het werd een memorabele dag. Het aantal inzenders werd sindsdien alleen maar groter. En de scheurkalender vloog de provinciegrens over: naar Drenthe, Friesland en Overijssel.

Duizenden inzenders sturen ieder jaar beelden in, stuk voor stuk foto’s met een persoonlijk verhaal. De jury, onder leiding van Noorderlicht, heeft elk jaar de handen vol aan de selectie. Hoogtepunt is altijd de presentatiemiddag medio oktober.

Ondanks het mooie resultaat en al die prachtige inzendingen heeft initiator Hent Hamming besloten geen scheurkalenders voor 2024 te maken. De energie om op zoek te gaan naar sponsoren en organisaties die de inzenders jaarlijks ontvangen voor de presentatie, ontbreekt momenteel.

Met onder meer Noorderlicht gaat de organisatie in gesprek om iets te bedenken wat te doen met alle inzendingen voor 2024. Een mooie expositie bijvoorbeeld. “We laten de reacties ook op ons afkomen”, aldus Hent Hamming. “Misschien dat er organisaties opstaan die het initiatief structureel willen ondersteunen. Want je mist meestal pas iets als het er niet meer is…”

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play