menu Home chevron_right
Eemsdelta

Gemeente blundert bij verdeling woningen Park Delfzicht

Marcel Voorthuijsen | 30 mei 2024

Bij het gunnen van woning op het nieuw te bouwen Park Delfzicht is een grote fout geslopen waardoor vijf gegadigden werden gedupeerd. Dit maakte wethouder Usmany – Dallinga  bekend bij de laatste raadsvergadering.

Het vijftal werd vorige week rond 13.00 uur gebeld namens de makelaar en het bouwbedrijf met de mededeling dat zij een woning toegewezen hadden gekregen in het project. De teleurstelling was bij het vijftal verschrikkelijk groot toen zij de zelfde dag om 16.00 uur een telefoontje kregen met de mededeling dat er een fout was gemaakt en zij uiteindelijk geen woning toegewezen kregen. De wethouder liet weten afgelopen vrijdag op de hoogte gesteld te zijn van de fout.

Volgens de wethouder is er een fout geslopen in het systeem waarbij keuzes konden worden gemaakt welke woning of project de voorkeur had. ‘Sommige inschrijvers hadden zelfs vijftien voorkeuren aangegeven en hier is iets fout gegaan’, aldus Usmany. De fout kan volgens haar niet meer gecorrigeerd worden. Er is een gesprek geweest met de gedupeerden en aanstaande maandag zal opnieuw een gesprek volgen.

De wethouder liet weten dat het zo gelopen is en men er alles aan zal doen om bij het gunnen van de volgende vierentwintig woningen deze fout niet opnieuw te laten voorkomen.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play