menu Home chevron_right
Gemeente Eemsdelta

Gemeente Eemsdelta sluit Jaarrekening 2022 voordelig af

Marcel Voorthuijsen | 20 juni 2023

De gemeente Eemsdelta sluit de Jaarrekening 2022 met een voordelig saldo af. Wethouder financiën Jan Menninga: “We houden in de Jaarrekening 2022 €9,2 miljoen over. Dit komt voornamelijk door een aantal financiële meevallers en voorzichtig omgaan met het geld dat binnenkomt. Zo hebben we meer geld ontvangen uit de algemene uitkering van het Rijk en vielen de uitgaven binnen het sociaal domein mee.”

Waar gaan we het geld voor gebruiken?

Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om een groot deel van de € 9,2 miljoen in te zetten voor verschillende beleidsterreinen en projecten in onze gemeente. Zo stelt het college voor om voor de energietoeslag een bedrag van € 1,4 miljoen  beschikbaar te stellen. Daarnaast stellen ze ook voor om een aantal projecten die nog niet zijn volbracht, de restanten over te hevelen naar 2023. Ook wordt voorgesteld om geld beschikbaar te stellen voor de flexibele inzet van medewerkers in de buitendienst in de zomerperiode, de aanpak van ondermijning, toezicht op kamergewijze verhuur, de gebiedsaanpak van een deel van het centrum van Delfzijl, de inzet van dorpsondersteuners en het onderhoud van kunst in de openbare ruimte. Uiteindelijk blijft er dan een bedrag van € 3,4 miljoen over. Dit geld gaat naar de algemene reserve van de gemeente. De algemene reserve is de spaarpot die gebruikt kan worden voor kosten die opeens gemaakt moeten worden.

Jaarstukken 2022

Met de jaarstukken, dat zijn het jaarverslag en de jaarrekening, legt het college verantwoording af aan de raad over het  gevoerde beleid in 2022 en de daaraan verbonden uitgaven. De jaarstukken staan vanaf donderdag 29 juni op eemsdelta.nl/jaarrekening.

Besluitvorming op 12 juli

In de raadsvergadering van 12 juli behandelt de raad de Jaarrekening 2022 van de gemeente Eemsdelta.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play