menu Home chevron_right
Eemsdelta

Gemeentebestuur brengt bezoek aan Turkse en Syrische gemeenschap in Eemsdelta

Marcel Voorthuijsen | 15 februari 2023

Burgemeester Ben Visser en een delegatie van het college en de gemeenteraad hebben woensdag 15 februari de Turkse en Syrische gemeenschap een hart onder de riem gestoken. Zij brachten een bezoek aan de Turkse Kulturele Vereniging Appingedam, de Turkse Vereniging Delfzijl en aan de Syrische Gemeenschap in het asielzoekerscentrum in Delfzijl.

Het gemeentebestuur is begaan met het lot van de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Burgemeester Ben Visser: “Wij hebben veel inwoners in onze gemeenschap met familie in Turkije en Syrië. Wij leven met hen mee in deze moeilijke tijd. De gemeente heeft een bijdrage gedaan aan Giro555 en hoopt hiermee een beetje te kunnen helpen”. Het college en de gemeenteraad hebben een steunbedrag van 1 euro per inwoner overgemaakt naar Giro 555 van Stichting Samenwerkende Hulporganisaties. Dat is een totaalbedrag van 45.000 euro.

De vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschappen waren dankbaar voor het bezoek, Ook de mensen uit het asielzoekerscentrum stelden het bezoek op prijs.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play