menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Groningen zet in op lokale helden om haar imago te versterken

Marcel Voorthuijsen | 7 juli 2023

“Gelukkig ben je in Groningen” is de belangrijkste boodschap achter het huidige initiatief om een sterker en positiever beeld van de regio te creëren. Met dit doel voor ogen heeft een indrukwekkend aantal lokale bedrijven de uitnodigingen van burgemeesters Koen Schuiling en Adriaan Hoogendoorn om deel te nemen aan de tweede editie van de GRO-show geaccepteerd. 

“Hightech-bedrijven binnen de technologiesector spelen een essentiële rol in de ontwikkeling van Groningen en haar imago. Zo ook het onderwijs. Veel mensen weten niet dat we eigenlijk een technische universiteit hebben, of hoeveel relevante opleidingen voor de sector de Hanze Hogeschool biedt. We moeten het met elkaar doen, het bedrijfsleven én kennisinstellingen”, aldus Koen Schuiling namens de gemeente Groningen.

Volgens Marketing Groningen, de organisator van GRO-show, hebben lokale partners het vermogen om de boodschap het meest overtuigend over te brengen. Gevestigde bedrijven deelden graag hun eigen ervaringen over het groeien in de regio en het benutten van de kansen die hier te vinden zijn. Klippa, Holthausen Clean Technology, Royal Avebe, NITE en RTV Noord zijn slechts een aantal van de bedrijven die hun verhaal deden voor een breed publiek.

“Ik vind het geweldig om het imago van Groningen te promoten, omdat ons bedrijf er onlosmakelijk mee verbonden is. Voordat we een internationale speler werden binnen de AI-gedreven technologiesector, waren we een start-up die de mogelijkheden hier in de regio aan het verkennen was. Sindsdien zijn we met 4000% gegroeid, hebben we kantoren in drie verschillende landen en klanten over de hele wereld. Wij geloven dat dit getuigt van de geweldige dingen die hier in ons geliefde noorden kunnen gebeuren”, voegt Jaël Oterdoom, hoofd bedrijfsvoering bij Klippa, toe.

De GRO-show is georganiseerd in opdracht van Nationaal Programma Groningen, het Akkoord van Groningen, Provincie Groningen en Gemeente Groningen.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play