menu Home chevron_right
CultuurNieuws uit de provincie

Groninger Cultuurprijzen 2024 zoekt kandidaten

Pim Feijen | 15 mei 2024

Ook dit jaar organiseren de provincie Groningen en het Cultuurfonds Groningen de uitreiking van de cultuurprijzen in Groningen. De prijzen zijn bedoeld voor personen, instellingen of groepen die een bijzondere bijdrage leveren aan het culturele landschap van Groningen.
Er zijn drie categorieën: voor professionals, amateurs en talenten. De winnaars ontvangen een geldbedrag van €5.000,-. Vanaf vandaag tot 1 juli 2024 kunnen kandidaten worden voorgedragen. De prijsuitreiking is op maandag 21 oktober.

Groninger Cultuurprijs

De Groninger Cultuurprijs is gericht op professionals. Deze prijs is voor een Groninger persoon, gezelschap of instelling die een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en zichtbaarheid van de Groninger kunst en cultuur.

Groninger Talentprijs

De Groninger Talentprijs is bestemd voor een talent (jong of oud) of een getalenteerde groep uit Groningen. Het doel van de Talentprijs is om de winnaar te stimuleren zich verder te bekwamen, zodat uiteindelijk het talent ook buiten de provinciegrenzen (meer) gezien gaat worden. Zowel professionals als amateurs komen in aanmerking.

Groninger Cultuurprijs voor Amateurkunst

De Groninger Cultuurprijs voor Amateurkunst van het Cultuurfonds Groningen gaat naar een amateurkunstenaar of vereniging die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd in het afgelopen jaar. Kandidaten voor deze prijs houden zich niet beroepsmatig bezig met kunst en cultuur.

Jury

Voor de beoordeling van de aanmeldingen is een jury samengesteld, met leden uit verschillende culturele werkvelden. Bij de beoordeling van de aanmeldingen kijkt de jury naar de motivatie en niet naar hoe vaak een persoon, instelling of groep is voorgedragen. Dit jaar bestaat de jury uit Maria Koijck, Jan-Gerd Krüger, Renée Luth en oud-winnaars Mohamed Yusuf Boss en Cissy Joan.

Aanmelden

Kandidaten kunnen zich tot 1 juli 2024 aanmelden, of dat door anderen laten doen, via het aanmeldformulier op cultuurprijsgroningen.nl

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play