menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Groninger Scheurkalender 2023

Marcel Voorthuijsen | 17 oktober 2022

Op 20 november wordt de Groninger Scheurkalender 2023 feestelijk gelanceerd in het Stadhuis van de gemeente Groningen. Alle inzenders hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging ontvangen. Werd de kalenderorganisatie vorig jaar door de gemeente Eemsdelta in theater de Molenberg (Delfzijl) ontvangen, dit jaar zag de gemeente Groningen haar kans. En worden de inzenders ontvangen in het prachtig verbouwde stadhuis aan de Grote Markt in Groningen.

De Scheurkalender, een initiatief van Hent Hamming ism diverse partners, laat zien wat Groningers echt beweegt. Uit een selectie van ca 3.000 ingezonden foto’s laten 320 inzenders zien wat hen persoonlijk raakt. En daarmee laten al deze Groningers op een unieke manier Groningen zien. Groningen is zoveel meer dan aardbevingen, opvang en krimp.

Aangepast programma

Als gevolg van het grote aantal aanmeldingen voor de presentatie, ziet de kalenderorganisatie zich dit jaar genoodzaakt het programma iets aan te passen. En wordt de totale groep verdeeld over 3 wat kleinere groepen. Die na elkaar ontvangen worden. Op die manier wordt iedereen persoonlijk ontvangen en krijgen alle inzenders, naast een gratis scheurkalender, de gelegenheid de prachtige ontvangstzaal -Anda Kerkhoven zaal- te bewonderen. En uiteraard bestaat er gelegenheid om op zoek te gaan naar een eigen inzending. Want de brandende vraag blijft….sta ik er dit jaar in?

Programma:
15.00 – 15.30 ontvangst met koffie & thee
15.30 – 16.00 officieel programma incl. overhandiging 1e Groninger Scheurkalender 2023
16.00 – 16.15 afsluiting met hapje & drankje

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Eemsdelta Sport
    16:00 - 17:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play