menu Home chevron_right
Eemsdelta

Gulle gift van Lions Appingedam Delfzijl

Marcel Voorthuijsen | 26 juni 2023

Met open armen stonden ze klaar. De twee bestuursleden en de coördinator Voedselveiligheid van hun Voedselbank Eemsdelta op de parkeerplaats van voormalig kerkgebouw de Ark, Waddenweg 2 te Delfzijl. maandagavond ontvingen ze de leden van Lions Appingedam Delfzijl (A D) voor een rondleiding en om voorlichting te geven. En Lions kwamen niet met lege handen.

Het voormalig kerkgebouw biedt onderdak aan hoge stellingen, grote diepvriezers, heel veel dozen en nog meer etenswaar, strak gecategoriseerd en opgesteld en bestemd voor de ruim 180 klanten in en rond Delfzijl die iedere vrijdag langskomen om een samengesteld pakket met 20-25 producten in ontvangst te nemen.

Jan van Heerde, verantwoordelijk voor de PR, opent zijn PowerPoint en de aanwezigen worden direct meegenomen in de vaak onzichtbare armoede van velen uit onze omgeving. Cijfers en getallen bevestigen het beeld dat in deze regio alleen al ruim 450 monden gevoed moeten worden met steun van de Voedselbank.

En dan, vult secretaris Piet Mollema aan, zijn dit alleen nog maar de bij hem geregistreerde klanten van de Voedselbank die via Cadanz Welzijn zijn opgegeven. Na de intake kunnen klanten binnen 24u beschikken over een pakket. Zelfs in zijn vakantie onderhoudt hij de binnenkomende mails om de voedselpakketten snel op de juiste plaats te krijgen.

Tenslotte leidt Hennie de Vries, coördinator voedselveiligheid en ook één van de vele vrijwilligers, ons rond. Zij beoordeelt en controleert de binnenkomende pallets met etenswaar en maakt heel soms met tegenzin en teleurstelling de afweging: kan dit nog, gezien de uiterste verkoopdatum? We hebben het dan over één dag ‘over datum’. Maar ook Voedselbank Eemsdelta heeft te maken met strenge controles.

De avond wordt afgesloten met de overhandiging van een cheque. Lions A D wil hiermee Voedselbank Eemsdelta ondersteunen in haar strijd tegen armoede en door deze gift kan men net even dat beetje meer leveren. Voor morgen staan er pakketten klaar voor 2 jarige kinderen en is er een pallet met een kleine attentie voor de papa’s. Vaderdag geldt immers voor alle papa’s.”

 

De Voedselbank was uiteraard erg blij met deze donatie. Jan van Heerde: “Door deze donatie kunnen we weer extra broodnodige producten kopen voor onze klanten.
Lionsclub Appingedam-Delfzijl hartelijk bedankt voor deze mooie donatie”.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play